9:00 - 12:00

Program: Luni - Vineri

0265-261 652

Telefon contact

Facebook

Search
 

Despre noi

Colegiul este parte componentă în cadrul Ordinului Consilierilor Juridici din România
a
2004

Colegiul Consilierilor Juridici Mureş a luat fiinţă în anul 2004

Ca urmare a apariţiei Legii 514/2003 , care reglementează organizarea şi exercitarea profesiei de consilier juridic. Colegiul este parte componentă în cadrul Ordinului Consilierilor Juridici din România , for ce însumează un număr de aproximativ 20.000 de membrii la nivel naţional. Necesitatea apariţiei colegiilor a fost determinată de faptul că şi consilierii juridici alături de alte profesii juridice care erau deja organizate în asociaţii, trebuie să – şi desfăşoare activitatea într-o anumită formă de organizare , să beneficieze de un statut , de o conducere proprie şi de activităţi specifice.

Activitatea noastră se referă la pregătirea consilierilor juridici stagiari, care s-au înscris în Colegiu şi care nu aveau experienţă în exercitarea profesiei, dar şi la pregătirea consilierilor juridici definitivi, care au acumulat experienţă în activitatea de consilier juridic, denumiţi conform statului consilieri juridici definitivi.

În prezent avem înscrişi în colegiu peste 200 de membrii la nivelul judeţului Mureş. Majoritatea acestora îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţilor economice şi instituţiilor din judeţul Mureş. Ei lucrează , fie independent, fie organizaţi pe birouri, oficii, servicii sau departamente juridice, în funcţie de numărul de consilieri juridici.

Organizare

Decan
consilier juridic Palage Ştefan

Prodecan
consilier juridic Chelemen Marius – Gheorghe

Secretar coordonator de stagiu
consilier juridic Lung Marius – Cristian